Czeladzki Klub Sportowy - strona nieoficjalna

Strona klubowa

Najbliższe spotkanie

W najbliższym czasie zespół nie rozgrywa żadnego spotkania.

Najbliższa kolejka

Oświadczenie Zarządu CKS

• autor: ZarządCKS, 2014-11-07 20:30

Oświadczenie Zarządu Czeladzkiego Klubu Sportowego

Zarząd Czeladzkiego Klubu Sportowego informuje, że nasz klub nie uczestniczy i nie będzie uczestniczył w kampanii żadnego polityka oraz żadnego Komitetu Wyborczego. Będziemy natomiast namawiali z całego serca do wzięcia udziału w wyborach wszystkich mieszkańców Czeladzi, naszych sympatyków, zawodników, rodziny i znajomych, ponieważ uważamy to za obowiązek każdego z nas. By w naszym mieście było jak najlepiej, musimy wspólnie wybrać najlepszych ludzi do Rady Miasta, a także dobrego gospodarza czyli Burmistrza. Zarząd klubu i grupy kibicowskie po wspólnych spotkaniach informują również, że żaden materiał dotyczący naszych osiągnięć oraz organizacji imprez nie może być wykorzystany przez żaden Komitet Wyborczy i żadnego polityka. Nie upoważniamy również nikogo do umieszczania godła klubowego na banerach oraz ulotkach promujących poszczególnych kandydatów. Wyjątkiem są osoby pp Kamila Kurka i Łukasza Kowalczyka, którzy startują z ramienia klubu.

Wszystko, co do tej pory zostało zrobione w Czeladzkim Klubie Sportowym, jest zasługą ludzi w nim działających, jest to świetna i wielka praca włożona przez osoby, które żyją Klubem od wielu lat i poświęcają własne środki, a także swój czas prywatny, wkładając serce i pracują za darmo dla idei. Wiele pomocy otrzymujemy również ze strony naszych Partnerów oraz Miasta Czeladź. To dzięki nim wszystkim jesteśmy dziś w tym miejscu, w którym jesteśmy. Pokazaliśmy, co znaczy piłka nożna w naszym mieście, i co znaczy CKS Czeladź - klub z tradycjami. Grupy młodzieżowe, mające stanowić naszą sportową przyszłość, są prowadzone na wysokim poziomie, co widać po wynikach sportowych oraz liczbie dzieci i młodzieży u nas trenującej. Przejęcie grup młodzieżowych od MCKS umożliwiło młodym zawodnikom przekonanie się na czym polega dobrze prowadzony klub piłkarski. CKS Czeladź i jego kibice stanowią wizytówkę miasta, a o organizacji klubu słyszy się same pozytywy z całego regionu.

Wiemy czym kończy się upolitycznienie klubu i dlatego chcielibyśmy być politycznie niezależni. Natomiast współpraca na zdrowych zasadach, na odpowiednim poziomie bez ingerencji polityków w nasze działania, może doprowadzić klub do rozwoju i kolejnych sukcesów, czego byśmy sobie i mieszkańcom Czeladzi życzyli. Ostatnio zaprezentowane materiały związane z kampaniami wyborczymi niektórych kandydatów są nie do zaakceptowania przez Zarząd Klubu. Czeladzki Klub Sportowy oficjalnie promuje dwóch naszych członków - młodych ludzi nie będących jeszcze politykami, nie związanych z żadną partią polityczną, a Komitety Wyborcze z których startują, nie mają nic wspólnego z klubem i osobistymi poglądami Członków Klubu.

Wyjaśniamy również, że pojawiające się opinie, że klub popiera kandydaturę pana Szaleńca, na co ma wskazywać fakt, że Wiceprezesem Zarządu CKS jest Pan Mirosław Trybulec, a jego synowie kandydują z KWW CIS, nie mają potwierdzenia w rzeczywistości, a Pan Mirosław Trybulec zrezygnował z pracy w klubie. Również pojawiająca się wczoraj ulotka promująca na Burmistrza pana Kozłowskiego jest nadużyciem i nie ma żadnej naszej rekomendacji co już zresztą wyjaśnił autor ulotek. Na wszystkie przyszłe działania, które będą uderzać bezpośrednio w wizerunek klubu, będziemy reagować w sposób stanowczy, nie wykluczając postępowania sądowego.

Wszystkim kandydatom na Radnych i Burmistrza życzymy powodzenia i szczęścia oraz samych dobrych i uczciwych decyzji w kierowaniu i rządzeniu naszym ukochanym Miastem.

Zarząd Klubu CKS Czeladź

• Komentarzy [0]
  • czytano: [826]

Musisz się zalogować, aby dodawać komentarze.

Ostatnie spotkanie

KP SarnówCKS Czeladź